Sæt fart på den digitale omstilling med SMV:Digital

Den 31. maj 2021 åbnes der igen op for SMV:Digital tilskudspuljen. Denne gang kan der ansøges om 100.000 kr. til køb af rådgivning. Midlerne kan bruges på projekter i din virksomhed, der enten har fokus på digital omstilling, e-handel eller en grøn digital omstilling.

Det er godt nyt for virksomheder, der allerede havde planlagt at 2021 skulle være året, hvor der skulle fart på den digitale omstilling. Samtidig er det også en god nyhed i en tid, hvor flere forretningsmodeller i den grad er udfordret af Corona-krisen. For dem er det en tiltrængt mulighed for at kickstarte digitaliseringsprocessen med et konkret tilskud på 100.000 kr.

Hvad er SMV:Digital?

SMV Digital tilskudspuljerErhvervsstyrelsen og den danske stat søsatte SMV:Digital i 2018 med henblik på at styrke den digitale udvikling og omstilling i små og mellemstore virksomheder i Danmark. Danmark er godt nok en af de mest digitale lande i EU, men de små og mellemstore virksomheder har ikke nok fart på digitaliseringen og mange er fortsat ikke sprunget på e-handels-toget.  Der er god grund til at sætte turbo på udviklingen i SMVerne for undersøgelser viser, at virksomheder der allerede er kommet med på digitaliseringsbølgen er langt mere effektive og produktive. Deres vækstpotentiale er samtidig langt større og digitaliseringen åbner op for flere eksportmuligheder.

SMV:Digital programmet løber frem til 2023 og der vil i perioden løbende blive åbnet op for at søge tilskud. Flere virksomheder har allerede benyttet sig at muligheden med god succes.

Datoer for at ansøge annonceres løbende her.

Hvad kræver det at søge tilskud fra SMV:Digital?

Der er forskellige krav alt efter om du søger om en tilskudsvoucher på 25.000 kr. eller 100.000 kr. Hvilket projekt du søger tilskud til, har også betydning for dine muligheder for at få tildelt midler fra SMV:Digital. Uanset hvilken pulje du søger tilskud fra, skal du dog selv medfinansiere 50% af projektet i egne interne timer eller med egen betaling. Tilskuddet kan kun bruges på en godkendt rådgiver. Listen findes via smvdigital.dk. eNavigate er en af rådgiverne på listen.

Der er i det store hele bredde rammer for hvad der kan ydes tilskud til. Der lægges især vægt på tre kriterier i evalueringen af ansøgninger:

 • Projektet bidrager til at realisere vækstambitioner og løse konkrete udfordringer.
 • Der er afsat ressourcer til digitaliseringsprocessen og projektet er forankret hos ledelsen.
 • Projektet involverer ny teknologi eller en væsentlig opgradering af teknologi som allerede anvendes.

Du bør orientere dig grundigt ift. kravene og kontakte dit lokale erhvervshus, hvis du er i tvivl. Læs mere om kravene på SMV:Digitals website.

Hvad kan du søge tilskud til?

Digitat omstilling og nye veje

Er du heldig at få tilskud fra SMV:Digital, kan du bruge det på at få rådgivning indenfor en række digitale områder der enten vedrører digital omstilling eller e-handel. Igennem en grøn tilskudspulje kan der også søges om midler til digitale projekter, der kan fremme en mere bæredygtig og grøn profil i din virksomhed.

Digital omstilling

Under denne overskrift er der både mulighed for at bruge en privat rådgiver til potentialeafklaring og til rådgivning omkring konkret implementering. Det kunne f.eks. være implementering af systematisk kundebearbejdning (CRM) og IoT teknologi. Emnerne under digital omstilling handler primært om digitalisering og optimering af processer og arbejdsgange i virksomheden. Andre eksempler er:

 • Brugergenkendelse og præsentation af tilpasset indhold
 • Forretningssystemer – ERP / MRP
 • Produktudvikling, digitale løsninger og produktkonfigurationssystemer
 • Automatisering (marketing automation)
 • Nye systemer, platforme og digitale services
 • Integration af systemer, data mv.
 • Big Data / Business Intelligence – dvs. smart dataanvendelse
 • Digital sikkerhed

e-handel

Tilskuddet kan bruges på rådgivning om e-handel, digitale initiativer og teknologier, der bidrager til at optimere og styrke onlinesalget og konkurrenceevnen. Her gælder det også at projektet kan omhandle afklaring af potentialet for e-handel, såvel som direkte implementering og optimering i virksomheden. Gode eksempler er:

 • Valg af e-handelsplatform, webshopsystem og betalingsløsninger
 • Kunderejsen, trafikdataanalyse og konverteringsoptimering
 • Kundegenkendelse, dynamisk platform og prissætning
 • Online markedspladser, multichannel og dropshipping
 • Produktkonfiguration, chat og anden specialudvikling for e-handel
 • Systemintegration, ERP, PIM, lager og logistik
 • Datadreven markedsføring, søgemaskineoptimering (SEO/SEM), sociale medier eller marketing automation (herunder automatisering af emails)
 • Digital sikkerhed

Grøn e-handel og omstillingHvilke digitale marketing trends skal du prioritere.

Vil du med på rejsen mod en mere bæredygtig digital omstilling, så er den Grønne tilskudspulje relevant for dig.

Det kunne f.eks. være, at du vil fremme online salg af grønne services og produkter og lave digitale tiltag der kan reducere antallet af returvarer i din webshop, hvilket kan være med til at reducere dit klimaaftryk.

Du kan se flere gode eksempler på SMV:Digital websitet. 

Vær klar ved tasterne og få 100.000 i tilskud fra SMV:Digital

Når der åbnes op for ansøgninger igen d. 31. maj 2021 kl. 9:00, gælder det om at være klar ved tasterne. Erfaring fra tidligere har vist, at interessen er stor for at få fat i tilskud fra SMV:Digital. Ansøgningsskemaet bør du forberede inden, da der er er en del information du skal indtaste og have klar. Husk også at have dit NemID ved hånden. Du kan downloade  ansøgningsskabeloner her:

Download ansøgningsskabelonen for at ansøge om 100.000 kr. til digital omstilling her.

Download ansøgningsskabelonen for at ansøge om 100.000 kr. til e-handel her.

Download ansøgningsskabelonen for at ansøge om 100.000 kr. til grøn digital omstilling her.

Alle små og mellemstore virksomheder (SMV) kan søge. Dvs. at du skal have 3-249 ansatte. Det er samtidig et krav, at din virksomhed havde en omsætning over 2 millioner kroner sidste år.

Du kan læse mere om de konkrete krav til dig som ansøger her.

Lad os hjælpe hinanden!

eNavigate er godkendt som rådgiver i SMV:Digital regi og har allerede været en del af flere projekter indenfor både digital omstilling og e-handel. Ønsker du sparring omkring ansøgningen eller viden omkring dine muligheder for at bruge mig som rådgiver for dit SMV:Digital projekt, er du velkommen til at kontakte mig.

Dette blogindlæg blev første gang publiceret d. 16. april 2020 og er sidenhen blevet opdateret med nye informationer om SMV:Digital tilskudspuljen .

Tinne Bering

Tinne Bering rådgiver virksomheder om digital strategi og markedsføring. På eNavigates blog skriver hun faglige blogindlæg om digital markedsføring og trends.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.