Digitale marketing trends i 2017

Sidste år tog jeg et kik ind i krystalkuglen for at forudsige, hvilke digitale marketing trends året ville bringe. Mange trends og muligheder er stadig aktuelle og måske det er her i 2018, du har sat dig for at løfte din digitale tilstedeværelse til et nyt niveau! Før du springer ud i det, er der inspiration at hente i indlægget.


Forbrugernes stigende digitalisering er en væsentlig drivkraft for udviklingen. I 2017 kommer der dog en række nye digitale marketing muligheder og eksisterende værktøjer forbedres. Det vil sætte skub i digitale trends, der tidligere var svære at forfølge.

Nedenstående digitale marketing trends er bestemt ikke en udtømmende liste. Det er blot nogle af de trends, som jeg tror vil blive fremtrædende i 2017. Big Data, Omnichannel og sikkerhed vil f.eks. være tendenser, der også vil forsætte med at være dominerende i 2017.

Mobile First og hurtigere mobilsider

Optimering af den mobile tilstedeværelse bliver endnu vigtigere i 2017. Har du ikke allerede et responsivt og mobilvenligt website, kan du ikke udsætte det længere. Det gælder også selvom din målgruppe måske ikke er de mest mobile. I 2017 vil Google nemlig skifte til mobile first indeksering.Mobile first indeksering og AMP gør optimering af din mobileplatform endnu vigtigere.

For virksomheder der har mindre indhold på deres mobilsite, skal man være opmærksom på at ændringen kan give den konsekvens, at websitet kan miste trafik fra sider, der ikke eksisterer på mobilversionen. Den nemmeste måde at undgå dette, er at have et responsivt website.

Googles indekseringsændring udspringer af, at forbrugerne forsat bruger mere tid på mobilen og det skal du som virksomhed kunne imødekomme. Men selv om ændringer er markant og vi i næsten 20 år har haft desktop som første prioritet, så er kunderejsen fortsat en myriade af forskellige enheder og touch point. Jeg mener derfor, at man skal holde fokus på at lave indhold, der fungerer og ser godt ud på alle skærmstørrelser.

Implementering af Accelerated mobile pages (AMP) vil også være vigtig for en forbedret mobiloplevelse i 2017. Implementeringen vil formodentlig have en positiv indvirkning på antal besøgende fra mobilenheder. Der vil nemlig være et lille AMP logo på søgeresultatsiden, der fortæller brugeren, at her er en side, der loader hurtigt.

Virtual reality og augmented reality

Ovenpå sommerens helt store hit Pokémon GO, ville det være mærkeligt, hvis der ikke sidder nogen derude og tænker, at det må de kunne gøre efter. Måske ikke i samme skala som spillet, og måske mere som et mindre marketing stunt, der kan fange målgruppens og pressens opmærksomhed for en stund.

I 2017 vil vi formentlig se flere og bedre eksempler på hvordan augmented reality (AR) kan bruges af kommercielle virksomheder.

Det samme gør sig gældende for virtuel reality (VR), hvor brugeren udelukkende interagerer med virtuelle objekter. Her kan man forestille sig, at virksomheder udvikler egne platforme for at engagere brugerne i deres univers. Det kunne f.eks. være man som en del af lanceringen af den nyeste rutsjebane i en forlystelsespark kunne tage en prøvetur med sine VR-briller på. Mulighederne er mange og bredden af brugere vil stige i takt med at teknologien bliver mere mainstream.

Personaliseret content marketing

Forbrugerens forventning om relevant indhold ser ikke ud til at blive mindre fremover. Samtidig er konkurrencen blevet hårdere, da flere virksomheder er sprunget på content marketing toget.

I 2017 vil vi se flere virksomheder tage en mere strategisk tilgang til content marketing og fokusere på at producere mere personaliseret indhold.

Personaliseret indhold bidrager ikke kun til en bedre brugeroplevelse, men kan, hvis brugt klogt, spores direkte på bundlinje i form af mere omsætning, større basket size og loyale kunder. Det er derfor en trend, flere virksomheder vil forfølge.

Bedre værktøjer til at håndtere personaliseret indhold vil især være med til at hjælpe denne udviklingen på vej. Værktøjerne vil samtidig gøre det nemmere for marketingmedarbejderne at lave personaliseret indhold, der skaber en højere ROI. Databaseret og realtime automatiseret indhold, der analyserer forbrugerens adfærd og interesser og på den baggrund præsenterer relevant indhold til brugeren, er en af de mest lovende teknologier, der kan være med til at tage dit indhold til næste niveau i 2017.

Salg via de sociale medier

De sociale medier er stadig dialog og loyalitetsskabende, men både Facebook, YouTube, Pinterest og Twitter tester købsknapper. Det er simple ehandelsfunktioner, men som både brugere og online marketing medarbejdere får erfaring med at bruge disse, vil de på sigt vinde større indpas. Uvist er det dog, hvornår og hvilke sociale medier, der for alvor vil rulle denne mulighed ud.

Du skal fortsat passe på, at presse køb ned i halsen på dine følgere på de sociale medier. Det handler i højere grad om at give brugerne mulighed for at købe, der hvor de er, og der hvor de bliver inspireret. Pinterest købsknap og Instagram er specielt interessante i denne sammenhæng, fordi platformene i høj grad er inspirationsuniverser.

Get Ready to Buy Stuff Straight Through Instagram

Hvilke digitale marketing trends skal du så prioritere?

Hvilke digitale marketing trends du får størst udbytte af at forfølge i 2017, afhænger af flere faktorer. Det er specielt vigtigt, at du vurderer, hvor din virksomhed er på den digitale marketing rejse. Din målgruppes digitale parathed, og ikke mindst hvad dine konkurrenter gør, er afgørende for, hvor du skal satse.

 

Hvert år kommer der en række forudsigelser for hvad de digitale marketing trends bliver i det kommende år. Der er allerede udgivet et par analyser, der hver især giver deres bud på, hvad de største digitale marketing tendenser for 2017 bliver.

Det vil sjældent være muligt og relevant, at fokusere på alle digitale marketing trends. Du bør dog kende mulighederne, og forfølge de trends, der kan gøre dig konkurrencedygtige i din branche. I 2017 er der dog et par, det ikke kan anbefales at man undlader at hoppe med på. Her tænker jeg især på mobile first og AMP og for nogle virksomheder vil personaliseret indhold være et væsentlig parameter at bruge i kampen om kundernes gunst.

Er strategien at være helt i front i forhold til brugen af digitale marketing trends, kræver det at man satser før konkurrenterne.


Indlægget er som sagt fra sidste år, så derfor er det selvfølgelig også interessant at udforske hvad der kommer til at være i fokus i 2018.

Facebook har allerede meldt ud at deres algoritme vil ændre sig. Det vil selvfølgelig få betydning for flere virksomheders tilstedeværelse på Facebook. De kommer til, at skulle gøre sig endnu mere umage med at agere socialt og skabe interessant indhold brugerne har lyst til at interagere med.

Persondataforordningen træder også i kraft i maj 2018. Jeg har i mine blogindlæg herom været inde på, at man kan forvente at flere virksomheder vil bruge overholdelse af forordningen, som et nyt konkurrenceparameter. Det bliver rigtig spændende at se, om der kommer nogle kreative bud på at formidle dette.

Har du nogle bud på hvad 2018 vil bringe på den digitale marketing front, så smid endelig en kommentar:-)

eNavigate står klar til at hjælpe dig med dine digitale udfordringer i det nye år.
Book allerede et møde nu.

Tinne Bering

Tinne Bering rådgiver virksomheder om digital strategi og markedsføring. På eNavigates blog skriver hun faglige blogindlæg om digital markedsføring og trends.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.